• BeateSkodje

Yoga og mindfulness på jobb = Suksess

Jeg har hatt mange jobber på forskjellige arbeidsplasser og har en bakgrunn i samfunnsøkonomi. Likevel i få jobber har jeg hatt mulighet til å ha yoga i arbeidstiden. Jeg har likevel satt opp timer selv, og gjort yoga både før og etter som har gitt store fordeler for både meg og mine kollegaer. Jeg slår nå et slag for yoga og mindfulness i arbeidstiden, og hvorfor det kan øke produktiviteten til bedrifter. Dette er absolutt fremtiden, ønsker du å være en pioner i skiftet?


Hvorfor yoga og mindfulness i bedrifter?

  1. Yoga er både stillinger som kan strekke såre muskler for kontorkropper, men ruster også arbeidstakere med pusteteknikker som virker stressreduserende og mentale avslapningsteknikker.

  2. Mindfulness er å ha fokus i øyeblikket. Jeg underviser med fokus på arbeidsrelatert stress, balanse mellom arbeid og privatliv, og egenomsorg.

  3. En del av mindfulness er også mindful eating, selv om det kan være lett å overse. Det gir en mulighet for å komme ut av hodet og til kroppen. Når du spiser, er det lett å oppleve verden gjennom smak, lukt, berøring, syn og lyd. Det er noe som er up and coming, og det hjelper personer å skille mellom lyst og behov.

Lønner det seg for bedriften å tilby yoga og mindfulness til arbeidstakere?

  1. Yoga og mindfulness er vist å øke effektivitet til bedrifter. Gir lavere sykefravær.

  2. Arbeidstakere som driver med yoga eller mindfulness har vist i studier å ha redusert opplevd stress og søvnvansker.

  3. Mindfulness har vist seg å gjøre livet enklere, og gjort arbeidstakere mer effektiv. Det har vist seg, i følge en studie av Bertolini, å gi flere fordeler på jobb. De rapporterer om en høyere følelse av kontroll over tid, imøtekomme mentale og krav til kollegaer, og håndtere arbeidsbelastning.

Pauseyoga


Arbeidstakere, kollegaer og ledere har ofte høye krav til seg selv både på jobb og privat. Det er noe jeg selv kan kjenne meg igjen i, yoga og mindfulness gir en mulighet til å legge alt annet til side å komme tilbake til seg selv. Dette gir ofte arbeidstakere en høyere grad av autonomi som, ifra psykologien resulterer i økt motivasjon.


Ulemper med yoga og mindfulness spør du?

Arbeidstakere kan bli mykere og begynne å sette seg på gulvet mens de jobber, puste høylytt, få større glede i det de gjør, og det kan bli et større samhold mellom kollegaer.

Ja covid-19 gjør at det er færre som nå er på kontoret, og mange med hjemmekontor. Det kan være gi mange utfordrende situasjoner både i hjemmet og sitteplasser. Derfor er det ennå viktigere med et tilbud som kan støtte arbeidstakere.


Gratis prøvetime og uforpliktende tilbud


Jeg tilbyr yoga og mindfulnessteknikker både live og online. Jeg er her for å støtte arbeidstakerne til en god fysisk og psykisk helse.

Ikke nøl med å ta kontakt på telefon eller mail for en uforpliktende samtale.


Referanser:

How Meditation is changing Business from the Inside out: Mindful Work - David Gelles

Patagonia´s Yvon Chouinard on Mindful Consumption

Mindfulness in Business: Is it Possible for Traditional, Public Companies?

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle