• BeateSkodje

Kremete gulrotsuppe - Fast inventar i middagsplanen

Oppdatert: jan. 12

Hvor skal jeg starte - enkleste og varmeste retten er gulrotsuppe! I min versjon av gulrotsuppe inkluderer jeg mange gode ingredienser som metter og føles kremete, men er helt vegansk. Dette tar ikke lang tid, jeg legger ved yogaøvelser du kan gjør mens den koker!
Ingredienser:

1 kg gulrot

1 boks kokosmelk

1 l grønnsaksbuljongvann

1 gul løk

4 kvitløk (juster etter ønsket sterkhet)

2 ss ingefær

1 ts chili

Salt og pepper

Dette gjør du:

Kok opp 1 liter vann og rør ut grønnsaksbuljong. Sett til side.

Hakk løk, ingefær, og press kvitløk med kvitløkspressen oppi gryten. Hell i litt olje i gryten, og ha oppi løk og ingefær. Deretter setter du den på svak varme, mens du tar frem gulrøttene. Du velger selv om du skreller de eller ei (jeg gjorde ikke det), deretter deler du de i to og lager terninger.


Når løken er gyllen heller du oppi grønnsaksbuljong og kokosmelk, sammen med gulrøttene og chilikrydder, og lar det få et oppkok. La suppen koke i ca 20-30 minutter til gulrøttene er møre.

Her kan du ta en yogapause: 4 solhilsener, kriger 2 og 3, foroverfold, svanestillingen før du vender tilbake til suppen og tar den av platen. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Krydre med salt og pepper!


PS: Om du ønsker mer proteiner, kan du etter du har kjørt suppen glatt helle oppi en boks med kikerter, la suppen få et oppkok og server!


Bon apetite!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle