• BeateSkodje

Enkel indisk middag - Aloo Gobi

Oppdatert: jan. 12

Når det er kaldt ute og føler at jeg småfryser hele tiden, er en kald salat det siste jeg ønsker. Derfor har jeg i det siste begynt å lage veganske gryter som varmer kropp og sjel. Den jeg liker best akkurat nå er aloo gobi, og jeg kan Bare ikke holde denne retten for meg selv. Det er en miks av mye goodness, potet, blomkål og masse masse gode krydder. Den gir energi og jeg lover du kommer til å føle deg bra etterpå! Jeg brukte oppskriften fra vegetarbloggen, men med tweeks. I tillegg legger jeg inn yogastillinger som du kan gjøre mens du venter på at maten skal bli ferdig!

Ingredienser:

1 løk

4 kvitløk (juster etter ønsket styrke)

2 cm ingefær

0,5 blomkål

4 poteter

1 boks krossa tomater

Dæsjer olje til steking

2 ts spisskummen

2 ts gurkemeie

2 ts chilipulver

2 ts malt koriander

0,5 ts salt

Evt koriander

For å lage retten:

Finhakk løk og ingefær. Kvitløken kan du gjøre det enkelt å bruke kvitløkspresse, og presse rett oppi gryten.

Deretter del potetene i terninger, du velger selv om du skreller de (jeg gjør ikke det, for jeg liker skall og føler det gir meg mer næring). Blomkålen deler du i buketter.


Finn frem gryten, sett på varmen og hell i oljen og gurkemeie, la frese et par minutter.. Ta oppi løk, kvitløk og ingefæren, la det frese til løken er gyllen.


Ta oppi resten av krydderne; spisskummen, chilipulver og koriander, hell over hakkede tomater og la frese et par minutter.


Deretter tar du i potetterningene, la de steke ca 5 minutter før du tar i blomkålbukettene. Fokuset er at potetene skal bli møre, dette kan ta opptil 15 minutter. Husk å røre iblant, mens du venter kan du kanskje ta et par yogic squat og hund som ser ned.


Til servering kan du spre fersk koriander, det kan også være godt med nanbrød eller annet varmt brød, men er like mettende uten. Nyt !9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle