• BeateSkodje

Go banana(brød)!

Jeg elsker å skape, og en av måtene jeg skaper på er å bake og lage mat. Jeg har flere år både vært veganer og vært opptatt av å bevare miljøet ved å kaste minst mulig mat. Derfor når jeg sist uke kom over en 3kg bunt med banan på Rema1000 til 20 kroner, gikk jeg bananas (haha) og kjøpte bunten.


Likevel, når du har så mye banan er det ikke nok å spise to bananer til dagen. For å si det sånn; det minker ikke. Jeg har de så klart i kjøleskapet så de ikke skal råtne så fort. TIl slutt for å få plass til annen mat i kjøleskapet bestemte jeg meg for å lage bananbrød for da trenger jeg mange brune bananer - perfekt!


Bananbrød er noe jeg ofte baker når jeg har eksamenstid, for de er så saftige og blir alltid god, og jeg lager mange, mange og fryser. Heldigvis ikke eksamenstid nå, men for å dele skapergleden, deler jeg oppskriften som jeg ofte bruker. Jeg liker å lage mine bananbrød sunne slik jeg kan kose meg i ukedagene, if thats not your roll - bruk heller hvetemel og vanlig sukker.


Ingredienser:

3-4 godt modne bananer

1 dl havremelk

3 ss sukrin gold

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 ts kanel

2 ts kardemomme

3 dl finmalt sammalt hvetemel*

1 dl grovmalt sammalt hvetemel*

1/2 dl kokosolje


Nødvendige steg til bananbrød:

Start med å ha de modne bananene i en bolle og mos de med en gaffel. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene, og hell røren i en brødform. Om du ønsker kan du toppe brødet med solsikkefrø, eller kokosflak for at det skal bli mer estetisk fint (Ikke nødvendig)


Sett brødformen i en ovn på 200 *c over-og undervarme i ca 50 minutter. Gjerne sjekk brødet med en kniv, at det ikke henger for mye fast på kniven. Pass på at brødet ikke blir brent, min ovn er litt gammel så det kan være ditt brød ikke trenger like lang tid.


Jeg liker å ha på vegansk smør, syltetøy, peanøttsmør, eller annet digg jeg har i skapet, og drikke kakao til :) Enjoy!


*Du kan bytte ut med hvetemel - til sammen 4 dl, eller bruke havremel. Jeg liker å ta det jeg har i skapet i stedet for å kjøpe nytt.

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle