• BeateSkodje

Fluffy veganske eplemuffins

Jeg har lagt ut masse bakst med banan, men det er ikke alle som elsker banansmak like mye som meg . Derfor var derfor på tide å teste veganske og sunne eplemuffins. Men også mest fordi jeg kjøpte en pose med firstprice-eple som ikke gikk ann å spise. Derfor kokte jeg de til eplemos og ville bruke det til noe. Ikke bare på skiven eller pannekakene, men i noe bakst, siden jeg elsker å bake for tiden, det er en form for meditasjon - det gir energi!

Eplemuffinsene, om jeg må si det selv, ble jeg kjempe happy med, de ble mye mer fluffy enn bananmuffins jeg har prøvd meg på. Siden de ble en suksess på første forsøk vil jeg dele oppskriften. Og håper noen vil nyte godt av det.


Gjerne test og si hva du synes er best å bake med, eple eller banan?


Oppskrift (ca. 9 stykker)

1 dl havregryn

2 dl sammalt hvetemel finmalt*

1 dl sukrin gold**

1 ts vaniljesukker

2 ss kanel

1 ts kardemomme

1 ts natron

1 ts eplecidereddik

1 dl vann

1 dl nøytral olje

2 dl eplemos (ca 2 epler)

1 ss peanøttsmør (valgfrittt, men jeg brukte det)


To do:

Start med å blande det tørre sammen: havregryn, mel, sukrin, vaniljesukker, kanel, kardemomme & natron. Deretter blander du inn vann, eplecidereddik & olje, rører godt før du tar i eplemos og peanøttsmør. Bruk gjerne en muffinsform, og ta i papirmuffinsformer. Fordel røren, ca 1-2 ss per muffins og stek på 200 grader i 20-25 minutter.


* Bruk gjerne det melet du har i skapet, jeg er veldig for å bruke maten man har så man slipper å kaste mat!

** Om du ønsker skikkelig helgekos, bruk vanlig sukker
It was soooo goood. Fluffy eplemuffins, makes my heart sing!


Klar for å teste?


Passer perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat!

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle