• BeateSkodje

Diggbare bagels!

Oppdatert: jan. 12

Når livet stresser meg litt ekstra med tanke på skole og jobb, resulterer det ofte i at jeg bruker litt ekstra tid på kjøkkenet. Som det også gjorde når jeg laget bagels, det var første gang jeg har prøvd meg på denne litt annerledes bakingen, men resultatet ble ganske bra (om jeg skal si det selv). Derfor tenkte jeg skulle dele det her, sett på litt digg musikk, stressitout og bak i vei ♥

IMG_4159

Ingredienser

• 1 ss tørrgjær  • 1,5 ss sukrin gold • 1 ts salt • 3 dl romtemperert vann

• 500 g Møllerens Fibra Fullkornshvetemel + ekstra til utbaking • Havregryn til topping (kan sløyfes)


IMG_4156

Framgangsmåte

Tørrgjær, sukrin, salt og vann samler du i en bolle, og lar stå et par minutter frem til du ser at gjæren reagerer. Ha i fullkornshvetemelet, og elt til en smidig deig. Jeg brukte bare nevene, har du kjøkkenmaskin kan du også bruke det.

Dekk bollen dekker med et kjøkkenhåndkle, og hev i cirka 1 time.

Gjør klart et stekebrett med bakepapir.

Ha mel på kjøkkenbenken og ta deigen over. Rull den ut som en lang emne, og del inn i åtte like store deler. Rull delene til boller, legg de på stekebrettet og lag et hull midt i bollen, og siden hullet skal bli ganske stort så bruk en finger til å lage det større.

Dekk stekebrettet med kjøkkenhåndkle mens resten blir klargjort.

Forvarm stekeovnen til 220 grader over og undervarme. Fyll en gryte med vann og kok opp. Finn frem en stekespade eller annet utstyr som gjør at du lett kan koke bagelsene. Ta havregryn over på et fat.

Start med å ta en bagels i vannet, og la den koke til bagelsene flyter opp. Dersom du ser at du rekker så snur du den underveis. Legg ene siden ned på havregrynene før du legger den på stekebrettet. Gjenta med alle bagelsene, om du ser at kjelen har plass til flere, kan du ta flere oppi samtidig.

Tilslutt setter du stekebrettet med bagels i ovnen til de gyldner, cirka 20 minutter. La de avkjøles på rist.

IMG_4158

Mitt favorittpålegg ble vegansk smørost med vegansk salami (som du finner på meny) med salatblad. Jeg må si meg veldig fornøgd med resultatet, men havregrynene ble mer til pynt (og ergrelse, da det falt over hele gulvet) enn at det hevet smaken ♥

Lykke til!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle