• BeateSkodje

Balsam 2021: Mål og action

2021 er inne i sin første uke, og mange av oss har satt oss nye mål. Jeg inkludert og det er mange frem og tilbake om mål er bra, eller dårlig. Kort sagt kan man si at et kortsiktig mål med et overflatisk hvorfor, som eksempel “Gå ned 5 kilo fordi jeg skal passe inn i en kjole” er noe som kanskje ikke virker attraktivt når du sitter med chipsskålen foran deg. Derimot et mer langsiktig mål som går ut på å “Gå ned 5 kilo for å føle meg bra, og prestere på mitt beste”. Er noe som kanskje virker mer attraktivt på langsikt. Dette er komponenter av målsetting som er viktig å tenke over, hva er ditt hvorfor; er det indre eller ytre motivert. Er det en indre motivasjon til å føle seg bedre, eller er det en ytre komponent av å passe inn i en kjole?
Det er ikke galt å sette seg mål, jeg vil at alle skal kunne "Dream big".

Vi lever et samfunn der sosiale medier forteller oss at målene som blir satt til januar er det mange som ikke holder til tredje uken en gang. Det er gjort flere studier om at det er mange som gir opp. Istedet for at vi går ut å sier at mål ikke er vits i, kanskje vi skal heller fokusere på at de bør være SMART. I tillegg er det viktig at mål følges opp med action, en plan uten action er bare en drøm.


SMART-mål for å sikre at målene dine er gjennomtenkt.

Spesifikk - er målet ditt spesifikt?

Målbart - kan det måles? Gjerne i tall, slik at du vet at du har oppnådd det.

Attraktivt - er du villig til å jobbe mot dette målet, og virker det lystbetont? Realistisk - er det realistisk?

Tidsbestemt - når skal målet ha blitt gjennomført?


Dette er noe av det jeg jobber med mine klienter som coach, og bli så spesifikk som mulig på mål innen ulike aspekter av livet;

Hjemmet

Kroppen

Sinnet

Sjel


Dette har jeg jobbet mye med selv, før og i julen for å starte året på best mulig måte. Derfor føler jeg meg sikker på å kunne dele det med deg. Jeg har blant annet et mål innen kropp å springe et maraton i 2021.


I tillegg må vi huske:

"Goal without an action is just a wish"

-Antoine de Saint Exupery"


Derfor har jeg en metafor for at du ikke skal føle deg overveldet! Du trenger ikke og skal ikke spise hele elefanten på en gang. Du tar en bit om gangen. Om et actionsteg for deg er å visualisere drømmen, så supert. Dersom det er å søke opp en bok på google og bestille den så perfekt. Dette er slik man kommer i gang!


Ta kontakt med meg på beateskodje@gmail.com om du ønsker å sette opp en gratis konsultasjon for å få hjelp med dine mål og actionsteg for 2021.


Uansett lykke til med årets første uke!


6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle